Veganske kokosmakroner ligger på en tallerken

Juleoppskrift: Kokosmakroner!

Er du klar for jul? Veganske kokosmakroner sørger for den lille ekstra julestemningen!

Visste du at makroner ble laget allerede i det 16. århundre? Man har funnet dem i kokebøker fra 1604! Kokosmakroner tilhører de typiske tyske julekakene. Ordet «makron» stammer fra det greske makarias, som grovt oversatt betyr «velsignet». Prøv oppskriften, og du vil skjønne hvorfor!

Ingredienser (omtrent 20 makroner):

– 150 g kokosmasse
– 100 g ekte marsipan
– 120 ml kokosmelk
– 7 toppede spiseskjeer melis (omtrent 150 g)
– 2 spiseskjeer soyamel (kjøpes i innvandrerbutikker eller i helsekostbutikker)

Framgangsmåte:

Sett ovnen på 150oC. Skjær marsipanen i biter slik at du kan bedre blande den med de andre ingrediensene. Tilsett resten av ingrediensene og bland godt til du får en deig. Dekk en langpanne med bakepapir, og lag små boller av deigen. Beregn én teskje per makron.

Stek i ovnen i 20-25 minutter og nyt! 🙂

Veganske kokosmakroner blir servert

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.