Rev i frihet

Regjeringen vil avvikle pelsnæringen!

Søndag 14. januar kom endelig nyheten: Norge blir nå det 14. landet i Europa som avvikler pelsdyrnæringen! Det er takket være Venstres prioritering av denne saken i regjeringsforhandlingene av vi nå kan feire denne historiske seieren for dyrene i Norge.

En ønsket avvikling

Det som skjer på Stortinget i pelsdyrsaken gjenspeiler nå omsider flertallet i befolkningen. Etter massive protester og grove avsløringer år etter år har endelig også politikerne fått nok. For øyeblikket lider og dør omtrent 900 000 pelsdyr hvert år på norske pelsfarmer, men etter en overganstid på syv år vil denne utdaterte praksisen fra årsskiftet 2024/25 være avviklet også i Norge! Avvikling av pelsdyrnæringen har dessuten samtlige faginstanser i ryggen, slik som Den Norske Veterinærforening, Veterinærinstituttet og Rådet for dyreetikk, som alle er klare på at pelsdyrnæringen bør avvikles.

En langvarig kamp

Arbeidet for en avvikling av pelsdyrnæringen har pågått i flere tiår, og gitt mange resultater underveis. En stadig økende bevissthet har blant annet ført til at både SV, Arbeiderpartiet, Miljøpartiet De Grønne, Rødt og Venstre har vedtatt at de ønsker en avvikling. Også store deler av motebransjen har tatt standpunkt og boikotter pelsprodukter. Nå kommer det altså omsider vedtak om avvikling av pelsdyrnæringen, noe dyrevenner over hele landet kan feire! Vi takker våre kollegaer i NOAH, Nettverk for dyrs frihet, Dyrevernalliansen og Dyrebeskyttelsen for deres utrettelige innsats for pelsdyrene!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *